tiistai 21. toukokuuta 2013

Kuin pyörällä ajo + blogivinkki - Rides a Bike

Kun sanotaan jonkin olevan kuin pyörällä ajo, viitataan tietysti siihen, että taito ei unohdu. Kun sen kerran oppii, sen osaa aina. Toki jokaiseen sääntöön löytyy aina poikkeus, ja täällä kirjoitteleekin yksi, jolla tuo taito on lähes täysin unohtunut vuosien varrella. Olen viimeksi pyöräillyt joskus peruskouluikäisenä, eli varmaankin noin viisitoista vuotta sitten. Kaaduin pienenä pari kertaa oikein kunnolla, enkä koskaan ollut kovin rohkea ajaja, joten pyöräily jäi sitten jossain vaiheessa kokonaan, vaikka siitä kyllä tykkäsinkin. Pyörän selässä olen ollut viimeksi kolmisen vuotta sitten, jolloin yritin kerran vähän opetella taitoa uudestaan. Opettelu jäi silloin siihen yhteen ainokaiseen kertaan, kunnes sain eilen poikaystävän avustuksella noustua jälleen satulalle. Kunhan nyt ensin pääsin edes polkimille, ihan kauhean vaikeaa, kun jo pyörästtä kiinni ottaessani tuntuu, että kaadun! Toinen piti koko ajan kiinni tarakasta kun minä yritin joten kuten päästä eteenpäin, samalla vähän  väliä vannottaen "Älä vaan päästä irti!". Ja kyllähän siinä liikuttiin, huterasti ja varovasti. Kivaakin lopulta oli, joten ehkäpä tällä kertaa saan jatkettua oppitunteja, kun on kärsivällinen opettajakin, joka innoissaan huutaa "Hyvä kultsi!"  aina, kun melkein osaan jarruttaa oikein.




Eilisestä innostuneena googlettelin tänään tyylikkäitä pyöräilykuvia, ja päädyin aivan ihanaan blogiin. Rides a Bike on täynnä kuvia vanhoista tutuista ja vähän tuntemattomammistakin tähdistä pyöräilemässä, seisomassa pyörän vierellä tai makaamassa sen alla, kaikki käy. Selasin kyltymättömänä kaikki postaukset läpi ja ajattelin jakaa teillekin suosikkikuviani. 




















Kaksi lempimusikaalianikin pääsi mukaan, toiseksi viimeinen kuva Sound of Musicista ja viimeinen Cherbourgin Sateenvarjoista.


Onko muilla kokemuksia aikuisena pyörällä ajon (uudelleen) opettelusta?

Ja miksi en muuten saisi ajella apupyörien kera, kuten Laetitia Casta? Ne kun eivät kuulemma ole aikuisille. Pöh, sanon minä! 

Hiiteen aikuisuus.



Kuvat via Rides a Bike

2 kommenttia:

  1. Täälläkin pyöräkuume! Enää ei tarvitse opetella, koska sen tein viime kesänä...On yllättävän vaikeaa polkee, ohjata ja tajuta mitä ympärillä tapahtuu ja kaikki tämä yhtä aikaa! T. Heiska

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, en oo ainoa, joka on joutunu opettelemaan! Kyllä mäkin kohta ajelen tuolla ympäri maita ja mantuja..:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...